Capitala economică a Italiei, Milano, a înregistrat miercuri cea mai caldă zi din ultimii 260 de ani - cu o temperatură medie de 33 de grade Celsius -, a anunţat Agenţia Regională a Protecţiei mediului (ARPA), în timp ce Italia înfruntă un nou val de caniculă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Staţia meteorologică Brera de la Milano a înregistrat miercuri o temperatură medie de 33 grade Celsius - cea mai mare de la începutul înregitrărilor, în 1763.

Precedentul record - de 32,8 grade Celsius - data din 2003.

Capitala Lombardiei a înregistrat joi cea mai mică temperatură minimă la 24 de ore de la cea mai mare temepratură - 28,9 grade Celsius -, a anunţat vineri ARPA.

Versantul italian al Munţilor Alpi a înregistrat, la rândul său, temperaturi ”intense şi anormale”, potrivit ARPA.

Valul de caniculă se află la sfârşit, iar în zilele următoare urmează aibă loc ploi puternice, avertizează agenţia.

Emisiile de gaze cu efect de seră favorizează valuri de căldură tot mai lungi şi mai intense, mai ales în Europa care, potrivit Organizaţiei Meteorologice Mondiale (OMM), este continentul care se încălzeşte cel mai rapid.

Valurile de căldură sunt unele dintre cele mai ucigaşe fenomene naturale.

În fiecare an, sute de mii de persoane mor din cauza căldurii excesive.

Temperaturi nocturne foarte mari sunt deosebit de periculoase pentru sănătate, deoarece corpul uman nu reuşeşte să se refacă după căldura la care este supus pe timpul zilei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.