Secretarul de Stat al Statelor Unite Mike Pompeo şi-a amânat, miercuri, o vizită în Ucraina pentru a se concentra pe situaţia din Irak, după ce demonstranţii au atacat ambasada americană de la Bagdad, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Susţinătorii grupărilor paramilitare irakiene susţinute de Iran au atacat ambasada americană, aruncând cu pietre, pe parcursul a două zile de proteste. Aceştia s-au retras miercuri, după trimiterea de către Washington a unor trupe suplimentare şi a avertismentelor cu represalii împotriva Teheranului.

Pompeo şi-a amânat turneul pe care urma să îl facă în Ucraina, Belarus, Uzbekistan şi Cipru ”din cauza necesităţii ca secretarul de Stat să fie la Washington, pentru a asigura siguranţa şi securitatea americanilor din Orientul Mijlociu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Morgan Ortagus.

Marţi seara, Pompeo declarase la Fox News că vizita în Ucraina va avea loc.

Pompeo urma să reafirme sprijinul Statelor Unite pentru Ucraina în timpul vizitei la cel mai ridicat nivel de după inculparea preşedintelui Donald Trump din cauza modului în care a gestionat relaţiile cu statul ucrainean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.