Mii de susţinători ai lui Mihail Saakaşvili, expulzat din Ucraina, au manifestat, duminică, la Kiev, ei cerând revenirea fostului preşedinte georgian şi demisia preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestanţii au purtat bannere cu chipul lui Poroşenko, cu o linie roşie deasupra, şi au scandat: “Poroşenko este un hoţ” şi “Demisia”.

Potrivit unui jurnalist AFP, au protestat aproape 10.000 de persoane. Ministerul ucrainean de Interne a anunţat însă că au fost 3.000 de manifestanţi.

“Oamenii nu mai pot. Nu se schimbă nimic şi totul merge din ce în ce mai rău”, a declarat o femeie participantă la protest.

Miercuri, fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, expulzat din Ucraina şi trimis în Polonia la 12 februarie, a sosit în Olanda, ţara de origine a soţiei sale, unde s-a declarat hotărât să-şi ”continue lupta”.

Saakaşvili a fost arestat luni într-un restaurant din centrul Kievului şi trimis imediat în Polonia, la bordul unui avion, lucru care a pus capăt lunilor de ”foileton” politico-judiciar foarte mediatizat.

Un fost aliat al preşedintelui Ucrainei, Poroşenko, Saakaşvili, în vârstă de 50 de ani, a devenit unul dintre cei mai aprigi opozanţi ai acestuia şi nu a încetat să sfideze puterea ucraineană, pe care o acuză de corupţie.

În decembrie, Ministerul olandez de Externe a declarat că legea olandeză îl autorizează pe fostul preşedinte georgian să ceară un permis de reşedinţă provizorie, având în vedere că soţia sa este olandeză. Mihail Saakaşvili este căsătorit cu Sandra Roelofs, în vârstă de 48 de ani, originară din oraşul Terneuzen, în sud-vestul Olandei. Cuplul are doi fii, potrivit televiziunii publice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.