Mii de ruşi, inclusiv principalul opozant al Kremlinului Aleksei Navalnîi, au manifestat luni la Moscova contra consolidării supravegherii pe Internet, după blocarea de către autorităţi a mesageriei criptate Telegram, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorizată de Primăria Moscovei, această manifestaţie a adunat în centrul capitalei aproximativ 8.000 de persoane, potrivit poliţiei şi organizatorilor, un nivel relativ ridicat în cazul unei adunări a opoziţiei.

O manifestaţie similară contra restricţiilor pe Internet a adunat doar aproximativ 1.000 de persoane la Moscova în august.

Manifestanţi au agitat pancarte cu sloganuri antiguvernamentale şi steaguri ruse, scandând ”Putin este un hoţ” sau ”Nu rămâneţi tăcuţi”, au constatat jurnalişti AFP la faţa locului.

”Toată luma are dreptul să aleagă”, a declarat pentru AFP Tatiana Filatova, o pensionară. ”Atunci când trăim după reguli stricte, viaţa devine anostă, iar cerul gri”.

Opozantul Alksei Navalnîi s-a adresat mulţimii, mulţumindu-i cofondatorului Telegram Pavel Durov că a creat mesageria criptată, apreciată de numeroşi ruşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.