Câteva mii de persoane au manifestat, la Viena, contra coaliţiei între dreapta şi extrema dreaptă aflate la putere, denunţând scăderea cheltuielilor sociale şi ”banalizarea” xenofobiei, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestanţii vor să transforme această manifestaţie de protest de joi seara, în faţa sediului Cancelariei lui Sebastian Kurz, într-o întâlnire săptămânală şi să relanseze astfel ”manifestaţiile de joi” din anul 2000 contra Guvernului de coaliţie între conservatori (ÖVP) şi extrema dreaptă (FPÖ), care a provocat la acea vreme un val de indignare.

Potrivit organizatorilor mobilizării, aproximativ 20.000 de persoane au luat parte la manifestaţie. Cuvântul de ordine - ”rezistenţă” - a fost scandat în mai multe rânduri.

Poliţia nu a comunicat estimări cu privire la nunărul manifestanţilor.

Ministrul de Interne Herbert Kickl - ideologul FPÖ al acţiunii contriversate de la intrarea sa în Guvern - se află în centrul criticilor manifestanţilor şi a inspirat cea mai mare parte a sloganurilor.

”El (Kickl) nu respectă nimic, el ameninţă democraţia”, a declarat pentru AFP Leo Artner, un institutor în vârstă de 32 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.