Mii de persoane au manifestat în Franţa împotriva măsurilor anunţate de preşedintele Emmanuel Macron privind permisul sanitar şi vaccinarea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit autorităţilor, 19.000 de persoane au manifestat în marile oraşe, chiar de ziua naţională a Franţei.

Opozanţii au manifestat în numele "libertăţii".

La Paris, 2.250 de persoane au manifestat, iar pe bulevardul Magenta s-au produs incidente, forţele de ordine fiind nevoite să folosească gaze lacrimogene.

 

"Împotriva dictaturii", "împotriva paşaportului sanitar", au scandat manifestanţii, poliţia anunţând că aceştia nu au respectat traseul, au aruncat cu diverse obiecte şi au dat foc la pubele.

 

Potrivit Ministerului de Interne al Franţei, 53 de manifestaţii au avut loc în mai multe oraşe din Franţa, printre care Toulouse, Lyon, Chambéry, Montpellier, Bordeaux sau Nantes.

Franţa, prin vocea preşedintelui Emmanuel Macron, a anunţat, luni, că vaccinarea personalului medical devine obligatorie.

"Vaccinarea va fi obligatorie pentru toţi cei care vor fi în contact cu persoane fragile", a anunţat Macron, care a avertizat că din "15 septembrie vor fi efectuate controale şi se vor lua măsuri".

"Avem un mare avantaj: vaccinul. Acesta ne protejează contra variantei delta. Cu cât ne vaccinăm mai mulţi, cu atât vom evita spitalizările. Începe o nouă cursă de viteză", a adăugat Macron.

De asemenea, el a anunţat că permisul sanitar se va aplica în cafenele, restaurante, centre comerciale, precum şi în spitale, case de bătrâni, unităţi medico-sociale, dar şi în avioane, trenuri şi autocare pentru călătorii lungi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.