Mii de irakieni scandau sâmbătă "Moarte Americii!" la funeraliile generalului iranian Qassem Soleimani şi ale lui Abou Mehdi al-Mouhandis, principalul său locotenent în Irak, amândoi ucişi în raidul american, potrivit unui fotograf al AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Participanţii la cortegiul funerar, în cartierul Kazimiya din Bagdad, sediul unui sanctuar şiit, au strigat şi "Răzbunare pentru Abou Mehdi al-Mouhandis", şeful operaţional al Hachd al-Chaabi, coaliţia paramilitară integrată forţelor de securitate irakiene. 

O dronă americană a pulverizat, în noaptea de joi spre vineri, cele două maşini în care se aflau Soleimani şi Mouhandis, provocând moartea a zece persoane - cinci irakieni şi cinci iranieni. 

Sicriele celor cinci irakieni au fost aduse la Kazimiya în maşini învelite în drapeluri naţionale. La fel şi trupurile celor cinci iranieni. 

Persoane din mulţime au purtat portretele liderului suprem iranian Ali Khamenei, ale şefului Hezbollah-ului libenz Hassan Nasrallah, care a dat asigurări că va forma cu Hachd "axa de rezistenţă" faţă de Statele Unite şi Israel în Orientul Mijlociu, şi care a cerut "justa pedeapsă" pentru "asasinii" responsabili de moartea lui Soleimani. 

După Kazimiya, funeraliile oficiale naţionale vor avea loc în Zona verde a Bagdadului, în prezenţa unui număr mare de lideri irakieni.               

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.