Miguel Diaz-Canel a devenit oficial înlocuitorul lui Raul Castro pentru funcţia de preşedinte al Cubei, în urma votului dat joi de Parlamentul de la Havana, Diaz - Canel fiind de altfel singurul candidat, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raul Castro, care a preluat Preşedinţia în 2006 în urma îmbolnăvirii fratelui său Fidel Castro, îşi va păstra, cel mai probabil, o influenţă puternică în statul comunist chiar şi după ce se va retrage.

Miguel Diaz-Canel a fost numit vicepreşedinte al Consiliului de Stat în 2013 şi a devenit de atunci mâna dreaptă a lui Raul Castro.
El a studiat ingineria electronică şi şi-a început cariera politică când încă nu împlinise 30 de ani, înscriindu-se în Liga Tinerilor Comunişti în Santa Clara. La vârsta de 33 de ani, a devenit secretar-adjunct al Ligii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.