Gigantul Microsoft a fost piratat în cadrul vastului atac cibernetic atribuit unor hackeri ruşi care spionează de luni de zile clienţi ai furnizorului american de programe informatice SolarWinds, potrivit unor surse apropiate dosarului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unele produse Microsoft au fost folosite în vederea unei extinderi a acestui atac cibernetic la alte ţinte, potrivit surselor citate.

Contactat de Reuters, Microsoft a refuzat să comenteze imediat aceste informaţii.

Numeroase site-uri aparţinând Guvernului american sunt ţintite în acest atac informatic - grav şi care se află în curs -, avertizau miercuri poliţia federală americană (FBI), Agenţia pentru securitate cibernetică şi securitatea infrastructurilor (CISA) şi Biroul directorului serviciilor naţionale americane de informaţii (ODNI).

Hackerii au obţinut acces la e-mailuri interne la departamentele americane ale Trezoreriei şi Comerţului, au dezvăluit săptămâna aceasta surse pentru Reuters, care subliniau că aceasta este doar partea vizibilă a aisbergului.

SolarWinds a anunţat că până la 18.000 dintre clienţii săi au descărcat actualizări care conţineau un program de tip malware ce le-a permis hackerilor să spioneze - de nouă luni de zile - întreprinderi şi agenţii guvernamentale.

Potrivit companiei în domeniul securităţii cibernetice FireEye, care a descoperit atacul în weekendul trecut, guverne şi întreprinderi cu activitate în domeniile consultanţei, tehnologiei şi energiei au fost ţintite în America de Nord, Europa, Asia şi Orientul Mijlociu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.