Mexicul va lansa joi campania de vaccinare contra Covid-19, imediat ce soseşte lotul de vaccinuri comandat de la Pfizer/ BioNTech, a anunţat, marţi, ministrul adjunct al Sănătăţii, Hugo Lopez-Gatell, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mâine (miercuri) soseşte primul transport de vaccinuri Pfizer contra SARS-CoV-2 (...). Vor fi puse la adăpost până la utilizarea lor joi, ziua debutului vaccinării", a scris responsabilul pe contul de Twitter. 

Ministrul pentru Afaceri Externe Marcelo Ebrard a anunţat că vor sosi din Belgia 1,4 milioane de doze din cele 34,4 milioane pe care societăţile farmaceutice s-au angajat să le furnizeze Mexicului, în virtutea unui acord mai vechi cu Guvernul.         

Mexicul, care are 128 de milioane de locuitori, a înregistrat 119.495 de decese din cauza Covid-19 şi 1,33 milioane de cazuri de infectări, potrivit cifrelor oficiale publicate marţi. 

Mexicul este a patra ţară cea mai îndoliată, potrivit cifrelor, după Statele Unite, Brazilia şi India, şi a 15-a ca număr de morţi la 100.000 de locuitori, potrivit estimărilor AFP făcute pe baza bilanţurilor oficiale.                 

Guvernul a decis că primele vaccinuri vor fi destinate personalului medical confruntat cu pandemia şi vor fi administrate în capitala Mexicului (centru) şi în statul Coahuila (nord).

Autorităţile au încheiat acorduri preliminare de cumpărare de vaccinuri cu proiectul chinez-canadian CanSinoBio (35 de milioane de doze) şi cu cel britanic AstraZeneca (77,4 milioane de doze). Prin mecanismul internaţional COVAX, Mexicul va putea achiziţiona suplimentar 51,6 milioane de vaccinuri. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.