Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat vineri, la briefingul de presă referitor la COVID-19, că tinerii nu sunt invincibili în faţa noului coronavirus şi că se pot îmbolnăvi foarte grav sau chiar să şi moară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a arătat că zi de zi medicii află lucruri noi despre noul virus şi boala pe care o provoacă, iar unul dintre acestea este că, deşi persoanele vârstnice sunt cele mai afectate, tinerii nu sunt scutiţi.

Ghebreyesusa a spus că date din multe ţări arată în mod clar că persoanele cu vârste de sub 50 de ani formează o parte semnificativă dintre pacienţii care necesită spitalizare.

”Astăzi am un mesaj pentru tineri: nu sunteţi invincibili. Acest virus vă poate băga în spital timp de multe săptămâni, sau chiar să vă omoare”, a avertizat şeful OMS.

Acesta a mai spus că, chiar dacă tinerii nu se îmbolnăvesc ei înşişi, opţiunile pe care le fac în legătură cu locurile unde se duc pot face diferenţa între viaţă şi moarte pentru altcineva.

Sunt recunoscător că atât de mulţi tineri răspândesc cuvântul şi nu virusul, a mai spus Ghebreyesusa, adăugând că solidaritatea este cheia pentru înfrângerea COVID-19, solidaritatea între ţări, dar şi între grupurile de vârstă.

Potrivit celor mai recente date, numărul cazurilor de infecţii cu coronavirus este în prezent de aproape 270.000 la nivel mondial, dintre care 167.856 sunt cazuri active, în timp ce numărul deceselor se apropie de 11.300.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.