Germania este extrem de îngrijorată de starea sănătăţii opozantului politic rus Aleksei Navalnîi, subliniază marţi cancelarul german Angela Merkel, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul german şi altele insistă ca el (Aleksei Navalnîi) să beneficieze de un tratament medical adecvat”, a subliniat Angela Merkel la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE).

Activistul anticorupţie în vârstă de 44 de ani, principalul opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost transferat luni la o unitate sanitară penitenciară.

El a intrat în greva foamei la 31 martie, acuzând autorităţile Coloniei penitenciare numărul 2 din Pokrov, situată la 100 de kilometri est de Moscova, unde este încarcerat de la sfârşitul lui februarie, de faptul că refuză să-i acorde îngrijiri adecvate pentru dureri de spate şi probleme cu picioarele şi mâinile.

Potrivit susţinătorilor săi, Navalnîi suferă de o dublă hernie de disc.

Cancelarul german Angela Merkel deplânge totodată, la APCE, o situaţie ”de tensiune alarmantă” în estul Ucrainei, după desfăşurarea unor trupe ruseşti la frontiera ruso-ucraineană şi consideră extrem de imporantă o continuare a dialogului în acest subiect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.