Cancelarul german Angela Merkel a descris, duminică, drept “îngrozitoare” inundaţiile care au devastat zone din vestul Europei, după ce bilanţul victimelor în regiune a ajuns la 184, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Merkel a promis ajutor financiar rapid după ce a vizitat una dintre zonele cel mai afectate de precipitaţii şii inundaţii soldate cu cel puţin 157 de decese în Germania în ultimele zile.

“Este îngrozitor. Limba germană abia dacă poate descrie devastarea care s-a produs”, le-a spus Angela Merkel locuitorilor din oraşul Adenau.

Devastarea a continuat duminică, Bavaria fiind lovită de inundaţii soldate cu cel puţin un deces. Drumurile au fost acoperite de ape şi unele maşini au fost duse de viitură în Berchtesgadener Land. Sute de salvatori caută supravieţuitori în districtul de la frontiera cu Austria.

“Nu eram pregătiţi pentru aşa ceva”, a declarat Bernhard Kern, oficial al acestui district.

În Ahrweiler, district aflat la sud de Koln, au decedat aproximativ 110 persoane. Poliţia se aşteaptă ca în momentul în care se vor retrage apele să se găsească mai multe cadavre.

Potrivit Bild am Sonntag, guvernul german va acorda ajutoare rapide de peste 300 de milioane de euro în total şi miliarde de euro pentru refacerea infrastructurilor şi caselor.

De asemenea, afacerile afectate de inundaţii ar putea beneficia de plăţi pe termen scurt de 10.000 de euro.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.