Cancelarul Angela Merkel se declară ”bulversat” de gravitatea intemperiilor din Germania, soldate cu cel puţin 19 morţi, anunţă joi un purtător de cuvânt al Guvernului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt bulversată de catastrofa pe care o îndură atât de multe persoane în zone inundate. Le transmit simpatia mea familiilor celor morţi şi dispăruţi”, a scris pe Twitter, în numele Angelei Merkel, purtătorul de cuvânt Steffen Seibert.

”Le transmit mulţumirile mele cele mai sincere numeroşilor şi neobosiţilor salvatori şi serviciilor de urgenţă”, conchide cancelarul.

Angela Merkel începe joi o vizită oficială în Statele Unite, în cursul căreia se întâlneşte cu preşedintele american Joe Biden.

Ploi diluviene şi inundaţii au afectat joi mai multe ţări europene, dar mai ales Germania, unde au murit cel puţin 19 persoane.

Acest bilanţ ar putea creşte.

În comuna Schuld, la sud de Bonn, unde lase case situate pe malul unui râu s-au surpat, poliţia numărăîntre 50 şi 60 de persoane date dispărute.

Merkel "bouleversée" par la gravité des intempéries en Allemagne
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.