Cancelarul german Angela Merkel a anunţat miercuri o serie de măsuri - adoptate împreună cu cele 16 landuri - care relaxează şi mai mult izolarea impusă la 22 martie, în vederea opririi răspândirii epidemiei noului coronavirus, însă i-a îndemnat pe germani să rămână prudenţi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne aflăm într-un punct în care obiectivul nostru vizând o încetinire a răspândirii virusului a fost atins şi am fost în măsură să ne protejăm sistemul de sănătate (...). A fost posibil, aşadar, să discutăm şi să convenim noi măsuri de relaxare”, a anunţat la Berlin, în faţa presei, Angela Merkel.

”Urmăm un drum îndrăzneţ”, a apreciat ea, în urma unei reuniuni cu miniştrii-preşedinţi ai celor 16 regiuni germane.

”Ne putem permite să fim un pic îndrăzneţi, dar trebuie să rămânem prudenţi”, a subliniat ea.

Întâlnri între persoane care nu locuiesc în aceeaşi gopodărie urmează să fie autorizate, alte magazine urmează să fie redeschise - sub rezerva respectării gesturilor-barieră şi igienei.

Purtarea măştii rămâne obligatorie în transportul în comun.

Potrivit ultimului bilanţ, prezentat miercuri de Institutul de boli infecţioase Robert Koch (RKI), numărul contaminărilor cu noul coronavirus în Germania a crescut la 164.807, iar al morţilor din cauza covid-19 la 6.996.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.