Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat luni că partidul său, Uniunea Creştin Democrată (CDU), a căzut de acord cu Social Democraţii (SPD) şi Uniunea Creştin Socială să continue să conducă guvernul, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 „Cred că ce este important pentru SPD este ca noi, CDU, să ne continuăm angajamentul de a conduce guvernul”, a declarat Merkel. „Am discutat la întâlnirea partidului de ieri şi a fost un vot unanim, nimeni nu a obiectat. Acest lucru înseamnă că lumea crede, bazându-se pe tratatul coaliţiei, că vom continua să conducem guvernul”, a adăugat ea. Angela Merkel a anunţat săptămâna trecută într-o conferinţă de presă, că nu mai candidează la funcţia de cancelar în 2021. Merkel a anunţat că intenţionează să rămână cancelar până la sfârşitul mandatului, care se încheie în 2021, şi că nu va mai candida la vreo funcţie politică. Ea intenţionează, astfel, să dea CDU oportunitatea să se înnoiască, în timp ce ea conduce Guvernul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.