Un fost membru al administraţiei fostului preşedinte republican Donald Trump, Mike Gill, a murit din cauza rănilor, la o săptămână după ce a fost rănit prin împuşcare ”în cap” potrivit miliardarului, de către un atacator care voia să-i fure maşina, la Washington, relatează Sky News şi Fox 5.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mike Gill, un fost regulator al Bursei americane de valori, era aşezat în maşina sa, parcată într-o parcare situată în nord-vestul Washingtonului.

Suspectul, identificat ca fiind Artell Cunningham, în vârstă de 28 de ani, a încercat să intre în maşină.

Înarmat, suspectul a tras cu arma şki l-a rănit ”la cap” pe funcţionar, scrie Donald Trump pe reţeaua sa de socializare Truth Social.

Atacatorul a fugit de la faţa locului, după care a atacat alte persoane, între care şi Alberto Vasquez Jr, în vârstă de 35 de ani, pe care l-a ucis la volan.

El a încercat să fure şi o berlină staţionată, însă fără succes.

Artell Cunningham a fost identificat puţin mai târziu la volanul unui SUV furat.

Autorităţile au vrut să-l aresteze, însă tânătul, înarmat cu două pistoale, a deschis focul. Poliţiştii l-au ucis prin împuşcare.

Mike Gill a fost declarat mort luni.

Donald Trump a lăudat un om ”strălucitor (...). Un om unic. Familia sa şi prietenii săi sunt devastaţi”.

Consiliul Alegerilor din Columbia, în care Mike Gill era membru de mai mulţi ani, îl prezintă într-un comunicat  ca pe un ”adevărat prieten”.

”Plecarea sa bruscă lasă un gol în vieţile noastre care nu va putea fi niciodată umplut”, a declarat soţia acestuia, Kristina Gill.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.