Rusia va cuceri şi mai multe teritorii ucrainene, ameninţă fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev sâmbătă, la un an de la revendicarea anexării a patru regiuni ucrainene, prezentate de către preşedintele rus Vladimir Putin drept împlinirea proiectului imperial al ”Noii Rusii”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Operaţiunea militară specială (din Ucraina) va continua până la distrugerea completă a regimului nazist de la Kiev şi eliberarea din mâna inamicului a teritoriului la origine rus”, ameninţă întt-o postare pe Telegram Medvedev.

”Victoria va fi a noastră. Iar şi mai multe regiuni noi vor intra în Rusia”, continuă actualul număr doi în Consiliul rus de Securitate, un susţinător zelos al invaziei ruse a Ucrainei.

La rândul său, preşedintele rus Vladimir Putin promite o ”regenerare şi o dezvoltare socio-economică” a regiunilor anexate ale Ucrainei, într-un discurs filmat şi difuzat sâmbătă de Kremlin.

”Apărându-ne concetăţenii în Donbas şi în Noua Rusie (un proiect imperial de integrare de către Moscova a sudului şi estului Ucrainei), noi apărăm Rusia înăsşi şi luptăm pentru patria noastră, suveranitatea noastră, pentru valorile noastre şi unitatea noastră”, dă asigurări Putin.

La sfârşitul lui septembrie 2022, după organizatrea unor ”referendumuri” denunţate drept fictive de către Kiev şi Occident, Vladimir Putin aproba anexarea regiunilor ucrainene Doneţk şi Lugansk, în estul Ucrainei, şi Zaporojie şi Herson în sud.

Aceste anexări au declanşat un val de condamnări ferme din partea Uceainei şi susţintprilor acesteia din Occident, care le denunţă drept ”ilegale”.

Data de 30 septembrie a fost decretată de către Vladimir Putin ”Ziua Reunificării”.

Însă Rusia deţine doar un control parţial asupra acestor regiuni şi se confruntă cu o contraofensivă a Ucrainei, care vrea să le recucerească.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.