Aproximativ 280.000 de persoane s-au înscris până acum în acest an pentru serviciul militar profesionist în cadrul armatei ruse, a declarat duminică vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, fostul preşedinte Dmitri Medvedev, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aflat în vizită în estul îndepărtat al Rusiei, Medvedev a declarat că s-a întâlnit cu oficialii locali pentru a lucra la eforturile de consolidare a forţelor armate.

"Potrivit Ministerului Apărării, de la 1 ianuarie, aproximativ 280.000 de persoane au fost acceptate în rândurile forţelor armate pe bază de contract", inclusiv rezervişti, a declarat Medvedev, citat de agenţia de presă de stat TASS.

Anul trecut, Rusia a anunţat un plan de mărire cu peste 30% a personalului său de luptă, până la 1,5 milioane de oameni, o sarcină ambiţioasă îngreunată de pierderile grele, dar nedivulgate, în războiul purtat de Moscova împotriva Ucrainei.

Unii parlamentari ruşi au sugerat că Rusia are nevoie de o armată profesionistă de 7 milioane de oameni pentru a garanta securitatea ţării - o mişcare care ar necesita o alocare bugetară uriaşă.

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat o "mobilizare parţială" a 300.000 de rezervişti în septembrie 2022, determinând alte sute de mii de persoane să părăsească Rusia pentru a evita să fie trimise la luptă. Putin a declarat că nu este nevoie de o mobilizare suplimentară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.