Vaticanul a anunţat joi numirea în funcţia de director al biroului său de presă a italianului Matteo Bruni, însărcinat până acum cu coordonarea operaţiunilor media şi vizitele papale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Matteo Bruni, în vârstă de 42 de ani, îi succede directorului interimar Alessandro Gisotti, care a anunţat joi că pleacă din funcţie, la şase luni după ce a fost numit în post.

”Această numire este, bineînţeles, o fericire pentru mine şi imi place să o văd ca pe un semn de stimă nu doar faţă de persoana mea, ci şi faţă de munca realizată împreună cu colegii mei în sala presei”, a declarat Bruni.

Noul director, al cărui post este considerat drept purtător de cuvânt al Vaticanului, este o figură cunoscută şi respectată de către reprezentanţii presei internaţionale, lângă care se află de zece ani de zile, în cadrul vizitelor pontificale.

Matteo Bruni ”cunoaşte perfect maşina şi a fost apreciat, de-a lungul anilor, pentru competenţele sale umane şi profesionale”, apreciază, într-un comunicat, Paolo Ruffini, conducătorul dicasterului (minister) Comunicării de la Vatican. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.