Martori din Cambrils au declarat că au auzit “multe focuri de armă” când poliţia a ucis cinci persoane care au folosit o maşină pentru a lovi pietoni, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Markel Artabe, un angajat la un restaurant, în vârstă de 20 de ani, a declarat că se afla pe promenade când a văzut pe cineva întins pe jos, “cu o rană de glonţ în cap”.

Joan Marc Serra Salinas, un chelner de 21 de ani, a povestit că a auzit focuri de armă şi ţipete. “Am sărit pe plajă şi nu m-am mişcat”, a adăugat el.

Poliţia spaniolă a anunţat că a ucis cinci persoane în oraşul Cambrils, pentru a opri o a doua tentativă de atac terrorist, la scurt timp după cel de la Barcelona. Cel puţin unul dintre atacatori purta o centură cu explozibil.

Potrivit El Pais, unul dintre atacatori a încercat să înjunghie pietoni.

Şapte oameni, inclusiv un ofiţer de poliţie, au fost răniţi când o maşină, un Audi A3, a intrat într-un grup de persoane. Una dintre victime este îns tare critică. 

Potrivit presei spaniole, vehiculul atacatorilor s-a răsturnat şi, când oamenii au coborât, poliţia a deschis focul asupra lor.

Forţele de ordine au anunţat că situaţia din Cambrils – o staţiune propulară aflată la sud-vest de Barcelona – este sub control.

Autorităţile leagă în prezent atacurile de la Barcelona şi Cambrils cu o explozie produsă într-o casă, miercuri seară, în oraşul Alcanar. Deflagraţia s-a soldat cu un mort.

Anterior, şeful poliţiei, Josep Lluis Trapero, a declarat că se pare că locuitorii dintr-o locuinţă din Alcanar au pregătit un dispozitiv explozibil. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.