Un marş de protest organizat duminică la Chişinău de către membri ai comunităţii lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT moldoveni a fost oprit după ce a parcurs doar câteva sute de metri, în contextul în care poliţia a vrut să evite astfel o confruntare cu participanţi la o contramanifestaţie a ”preoţilor şi credincioşilorortodocşi”, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numeroşi participanţi la marşul LGBT, care purtau tricourii albe cu mottoul campaniei ”Fără frică” au fost evacuaţi cu autobzul de către poliţişti după ce contramanifestanţi au aruncat cu ouă şi cu apă în ei.

Contramanifestaţii le-au blocat drumul participanţilor la marş şi s-au prezentat drept ”preoţi şi credincioşi ortodocşi”

Marşul a fost convocat în semn de protest faţă de ceea ce membrii comunităţii LGBT denunţă drept o legislaţie ”antigay” în Republica Moldova.

Separat, preşedintele prorus moldovean Igor Dodon, care a criticat comunitatea LGBT şi marşul de duminică, pe care l-a catalogat contrar ”valorilor (moldoveneşti) tradiţionale”, a participat la altă contramanifestaţie, în centrul capitalei, intitulată ”Festivalul familiei tradiţionale”.

Dodon a fost însoţit de către copii săi şi s-a fotografiat cu alţi copii şi părinţi.

Zece ambasadori în Republica Moldova şi-au exprimat speranţa, într-un comunicat comun, miercuri, pe 17 mai, de Ziua Internaţională împotriva homofobiei, transfobiei şi bifobiei, că marşul LGBT se va desfăşura fără incidente.

Declaraţia a fost semnată de către ambasadorii Statelor Unite, Marii Britanie, Germaniei, Franţei, Italiei, Olandei, Suediei, Elveţiei, Lituaniei şi Estoniei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.