Candidata de extremă-dreapta la preşedinţia Franţei, Marine Le Pen, a avertizat duminică, la un miting electoral, că euro, la care Parisul trebuie să renunţe, din punctul său de vedere, este ca un cuţit în coasta poporului francez, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şefa formaţiunii eurosceptice şi antiimigranţi Frontul Naţional (FN) a subliniat la mitingul organizat la Bordeaux că următoarele alegeri prezidenţiale ar putea anunţa o “schimbare în civilizaţie”.

“Suntem la mila monezii adaptate Germaniei şi nu economiei noastre. Euro este, în mare parte, un cuţit înfipt în coastele noastre pentru a ne face să mergem unde alţii vor să meargă”, a spus Le Pen, în aplauzele mulţimii.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Reiterându-şi opiniile antiglobalizare şi antiimigraţie, ea a declarat: “Nu vrem ca Franţa să fie deschisă la toate fluxurile comercial şi umane, fără protecţie şi graniţe”.

Ea şi-a criticat principalii doi rivali la alegerile din Franţa – candidatul independent de centru Emmanuel Macron şi candidatul conservator Francois Fillon – spunând că fac parte din “acelaşi sistem”.

“Sistemul se panichează pentru că vede oamenii trezindu-se”, a spus ea.

Încurajată de victoria neaşteptată a lui Donald Trump în Statele Unite şi de votul britanicilor pentru ieşirea din UE, Le Pen speră să profite de pe urma unui val de populism similar în Franţa, deşi sondajele de opinie sugerează că va pierde în al doilea tur de scrutin al alegerilor, din 7 mai.

Un Guvern sub preşedinţia Le Pen ar scoate Franţa din Zona euro şi ar reintroduce moneda naţională, ar organiza un referendum privind apartenenţa la UE şi a impune taxe pe importuri şi pentru companiile care angajează străini.

De asemenea, ea vrea să reducă imigraţia, să expulzeze toţi migranţii ilegali şi să restricţioneze unele drepturi disponibile în prezent pentru toţi rezidenţii, inclusiv dreptul la liberă educaţie, numai la cetăţenii francezi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.