Un tribunal din Simferopol va decide, marţi, asupra măsurii arestării marinarilor ucraineni reţinuţi pentru încălcarea frontierei de stat a Rusiei, transmite RIA Novosti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
FSB a anunţat că, după incident, a fost deschisă o cauză penală în temeiul articolului 322 alineatul (3) din Codul penal al Federaţiei Ruse (trecerea ilegală a frontierei de stat). 
 
"Problema alegerii unei măsuri preventive va fi luată în considerare marţi, 27 noiembrie, la Tribunalul din Simferopol", a declarat o sursă pentru RIA Novosti.

Tensiunile între Ucraina şi Rusia la Marea Azov s-au intensificat brusc duminică, după ce Kievul a acuzat Rusia că a lovit o navă ucraineană şi i-a blocat accesul în Marea Azov, situată între Crimeea - anexată în 2014 de Moscova, şi estul Ucrainei - teatrul unui război civil cu separatişti proruşi.

Situaţia s-a degradat rapid, iar Ucraina a acuzat duminică seara Rusia că a capturat aceste nave, după ce a deschis focul asupra lor în această zonă strategică.

Navele - două vedete blindate, Berdiansk şi Nikopol, şi remorcherul Iani Kapu - încercau să intre din Marea Neagră în Strâmtoarea Kerci, care desparte Crimeea de Rusia şi marchează accesul în Marea Azov.

Din totalul de 23 de militari de la bord, şase au fost răniţi, dintre care doi grav, potrivit armatei ucrainene.

Rusia a confirmat imobilizarea în vederea inspecţiei la bord şi ”utilizarea unor arme”, acuzând navele ucrainene ”că efectuează acţiuni ilrgale în apele teritoriale ruse” şi anunţând rănirea a trei ucraineni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.