Marina rusă a respins miercuri un atac cu dronă care nu s-a soldat cu victime, în portul Sevastopol, în Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014, anunţă guvernatorul oraşului Mihail Razvojaiev, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Flota Mării Negre a respins un atac cu dronă surafaţă la Sevastopol”, anunţă într-o postare pe Telegram guvernatorul instalat de Moscova Mihai Razvojaiev.

”În total, trei obiecte au fost distruse”, anunţă el şi dă asigurări că ”situaţia este sub control”.

Potrivit lui Razvojaiev, nu există nicio victimă şi nu a fost avariată nicio navă, însă explozii au spart geamurile unor imobile.

”Au încercat să pătrundă în golful nostru, însă marinarii noştri au tras în ele cu armament uşor. Apărarea aeriană a funcţionat şi ea”, a anunţat el.

Între aceste clădiri se află un Centru Cultural - denumit ”Casa Moscovei” - situat alături de port şi foarte cunoscut în oraş.

POSTURI DE RADIO PIRATAT

Potrivit lui Razvojaiev, mai multe posturi de radio din Sevastopol au difuzat apoi false alerte privind un ordin de evacuare, după ce hackeri ucraineni au piratat frecvenţele respective.

”După ce am reuşit să apărăm atacul cu drone împotriva Sevastopolului, nazişti ucraineni au lansat un atac informaţional”, scrie reprezentantul ocupaţiei pe Telegram.

”Sunt difuzate informaţii despre evacuarea Peninsulei (Crimeea) cu feriboturi”, a precizat el, denunţând o ”minciună”.

”În cazul unui pericol real, alerte vor fi difuzate pe toate posturile, în acelaşi timp, şi, ceea ce este cel mai important, ele vot fi difuzate la difuzoare, în stradă, care sunt imposibil de piratat”, dă asigurări Razvojaiev.

”În oraş totul este calm”, insistă el.

TRANSPORT DE RACHETE DE TIP KALIBR, DISTRUS

Sevastopolul este portul de ataş al Flotei ruse la Marea Neagră.

Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014, a fost ţinta mai multor atacuri cu drone după lansarea ofensivei ruse în Ucraina.

Acest atac cu dronă intervine la mai puţin de o săptămână după o vizită a preşedintelui rus Vladimir Putin în Crimeea şi la o zi după Kievul a anunţat că a distrus rachete de croazieră de tip Kalibr în timp ce erau transportate în Crimeea anexată - fără să confirme o implicare a armatei ucrainene.

În octombrie, Flota rusă la Marea Neagră a fost vizată de un atac important cu dronă, imputat de Kremlin Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.