Marina franceză a pierdut pe mare, la începutul lui noiembrie, una dintre noile sale drone-elicopter de recunoaştere aeriană, în timpul unei misiuni de antrenament, potrivit unei surse militare, care confirmă o dezvăluire a publicaţiei specializate Mer et Marine, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Una dintre cele două drone de tip Camcopter S-100, care se afla la bordul portelicopterului amfibie (PHA) Tonnerre, desfăşurat în cadrul Misiunii Corymbe, la Golful Guineei, a căzut în mare, la începutul lui noiembrie, în timp ce acest bastiment al Marinei franceze naviga în largul coastelor Africii, declară această sursă.

O anchetă este în curs în vederea stabilirii circumstanţelor exacte ale acestui accident.

Drona pare să fi suferit o avarie tehnică, din cauza căreia ar fi căzut în timpul unui antrenament, potrivit sursei militare citate.

Concepută de producătorul austriac Schiebel, Camcopter S-100, specializată în luarea de vederi aeriene, poate zbura în mod auromat şi atinge o viteză maximă de 220 de kilometri  pe oră, la o altitudine de 5.500 de metri altitudine.

Ea are o autonomie de şase ore şi o masă, la decolare de 200 de kilograme.

Preţul de catalog al unui sistem cu doi vectori (drone) este de aproximativ 3,5 milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.