Rafale de vânt violente şi valuri uriaşe la Marea Neagră măturau autostrăzi, într-o furtună - denumită de către presa rusă ”Furtuna secolului” şi ”Megafurtuna” - care s-a abătut asupra sudului Rusiei şi Peninsulei Crimeea anexate, cauzând întreruperi importante de electricitate, care afectează o jumătate de milion de persoane, anunţă luni autorităţile locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Furtuna secolului” a început să facă ravagii duminică, potrivit serviciilor de salvare.

În regiunea rusă Krasnodar, în care se află staţiunile balneare Soci şi Anapa, foarte frecventate de ruşi, sute de arbori şi numeroase construcţii metalice de pe plaje au fost smulse de vânt în noaptea de duminică spre luni, anunţă filiala locală a Ministerului rus al Situaţiilor de Urgenţă.

La Vitiazevo, în apropiere de Anapa, furtuna a provocat eşuarea unui cargou mare sub pavilionul Belizelor - Blue Shark -, potrivit aceleiaşi surse.

La Novorosiisk, tot în regiunea Krasnodar, Consorţiului Casprian Pipeline a anunţat că suspendă încărcarea petrolului şi că pune petrolierele la adăpost, din cauza unor ”condiţii meteorologice extrem de nefavorabile”.

În zonă,rafale de vânt ating până la 24 de metri pe secundă, iar valuri atind până la oprt metri înălţime.

În Crimeea, Marea Neagră s-a revărsat peste autorstrăzi.

Televiziunea rusă difuzează imagini cu valuri care se sparg pe maşini care încearcă să ruleze prin apă.

Guvernatorul Crimeei, Serghei Aksionov, anunţă pe Telegram că a decretat luni o zi liberă, din cauza intemperiilor.

Această furtună a cauzat întreruperi ale alimetării cu energie electrică care afectează aproximativ 500.000 de persoane în Crimeea, anunţă un consilier al lui Serghei Aksionov, Oleg Criucikov, citat de agenţiile ruse de presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.