Marea Britanie a anunţat luni că va transfera către Marina ucraineană două nave pentru depistarea minelor, înfiinţând în acelaşi timp o nouă coaliţie de apărare maritimă, alături de Norvegia, pentru a ajuta la consolidarea operaţiunilor maritime ale Ucrainei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marea Britanie a declarat că cele două nave de contracarare a minelor din clasa Sandown vor permite Ucrainei să facă faţă mai bine la ameninţarea reprezentată de minele marine ruseşti, cu scopul de a restabili rutele de export ale Ucrainei prin Marea Neagră.

Transferul navelor a fost anunţat odată cu lansarea Coaliţiei pentru capacităţi maritime, înfiinţată de Marea Britanie şi Norvegia pentru a ajuta marina ucraineană şi pentru a o face mai compatibilă cu aliaţii occidentali sporind securitatea în Marea Neagră.

"Acest spor de capacitate marchează începutul unui nou efort dedicat al Marii Britanii, Norvegiei şi aliaţilor noştri pentru a consolida capacităţile maritime ale Ucrainei pe termen lung", a declarat ministrul britanic al apărării, Grant Shapps, într-un comunicat.

După Statele Unite, Marea Britanie a fost al doilea cel mai mare furnizor de ajutor militar pentru Ucraina de la începutul războiului, în februarie 2022. Londra a oferit, de asemenea, cursuri de pregătire militară pentru aproximativ 20.000 de ucraineni în ultimul an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.