Toate cuplurile din Marea Britanie vor putea să intre într-un parteneriat civil sau să se căsătorească, a anunţat prim-ministrul britanic, Theresa May, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Această schimbare a legii ajută la protejarea intereselor cuplurilor de sex opus care vor să îşi oficializeze relaţia, dar nu vor neapărat să se căsătorească. Prin faptul că am extins parteneriatele civile, ne asigurăm că toate cuplurile, fie de acelaşi sex sau de sex opus, au aceleaşi opţiuni în viaţă”, a declarat May pentru London Evening Standard.

Cuplurile de acelaşi sex din Marea Britanie pot deja intra în parteneriate civile sau să se căsătorească, însă cuplurile heterosexuale nu aveau varianta parteneriatului civil până în prezent.

În iunie, Curtea Supremă din Marea Britanie a hotărât că acest sistem încalcă prevederile Convenţiei Europeane privind Drepturile Omului. 

Guvernul britanic a informat că există peste 3,3 milioane de cupluri necăsătorite în Marea Britanie care locuiesc împreună, dar nu beneficiază de aceleaşi protecţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.