Conservatoarea Therese Coffey a fost numită ministru al Muncii şi Pensiilor în locul lui Amber Rudd, potrivit unui anunţ făcut duminică de prim-ministrul Boris Johnson.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coffey, membru al Parlamentului britanic pentru Suffolk Coastal, a fost ministru al Mediului în timpul Guvernului condus de Theresa May.

La fel ca predecesoarea ei, Coffey a susţinut în 2016 rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană.

Amber Rudd a demisionat sâmbătă seară din Guvernul condus de Boris Johnson şi din Partidul Conservator, pentru că, a spus ea, nu poate „sta deoparte” în timp ce „conservatorii loiali moderaţi sunt daţi afară” din partid.

Joi, fratele lui Boris Johnson şi-a anunţat demisia din funcţiile de secretar de stat şi din Parlament. „În ultimele săptămâni am fost împărţit între loialitatea familială şi interesul naţional - este o tensiune puternică şi a venit timpul ca alţii să îşi asume rolurile mele ca parlamentar şi ministru", a scris Jo Johnson pe Twitter.

El era în favoarea unui al doilea referendum privind Brexitul, pe când fratele său vrea o ieşire din Uniunea Europeană, cu sau fără acord, pe 31 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.