Marea Britanie a negat afirmaţiile Rusiei potrivit cărora un avion de supraveghere electronică britanic a încălcat luni frontiera lor de stat, afirmând că aeronava Forţelor Aeriene Regale ale Marii Britanii a efectuat o "operaţiune de rutină" în spaţiul aerian internaţional deasupra mărilor Norvegiei şi Barents, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Un avion rusesc MIG-31 a efectuat luni, 15 august, o apropiere nesigură de un avion RAF RC-135W Rivet Joint în timp ce efectua o operaţiune de rutină în spaţiul aerian internaţional deasupra Mărilor Norvegiei şi Barents. Avionul britanic a fost în comunicare cu controlul traficului aerian civil rusesc, iar echipajul său a operat în siguranţă şi cu profesionalism", a declarat marţi un purtător de cuvânt al Ministerului britanic al Apărării pentru CNN.
 
Purtătorul de cuvânt a adăugat că aeronava RAF nu a intrat în spaţiul suveran rusesc şi s-a întors ulterior în siguranţă la baza sa din Marea Britanie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.