Poliţia britanică a percheziţionat trei locuinţe din Birmingham şi Nottingham după ce un bărbat care a intrat cu maşina în barierele de la securitate de la Parlament, rănind trei persoane, a fost arestat fiind suspectat de terorism, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul britanic în vârstă de 29 de ani nu era cunoscut autorităţilor înainte de incident.

Poliţia a percheziţionat două locuinţe din Birmingham şi o proprietate rezidenţială din Nottingham.

O femeie care a fost martoră acţiunii poliţiei în Notthingham a declarat că raidul a avut loc marţi între orele 15:00 şi 16:00. Ea a adăugat că ofiţeri îmbrăcaţi în civili au rămas la faţa locului pentru încă două ore.

„O dubă a parcat în faţa casei iar apoi au intrat cu forţa în încăpere. Au strigat „Poliţia!” şi au rupt două uşi”, a declarat ea.

Bărbatul a intrat marţi cu maşina în ciclişti şi pietoni, în faţa sediului Parlamentului, la Londra, a rănit mai multe persoane şi a lovit o barieră de securitate, un atac tratat de poliţie drept un act ”terorist”.

”Tratăm acest lucru ca pe un incident terorist”, a declarat pentru presă şeful luptei împotriva terorismului Neil Basu.

”El nu cooperează la ora actuală”, a adăugat Neil Basu, subliniind că ”prioritatea” forţelor de ordine este să-i stabilească identitatea şi mobilul.

Două persoane au fost spitalizate -  o femeie ”în stare gravă, dar care ”nu se află în pericol de moarte”, şi un bărbat care a fost deja externat, a adăugat el. O a treia persoană a primit îngrijiri la faţa locului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.