Mai mult de 125 de pompieri au luptat timp de trei ore cu un incendiu care s-a declanşat într-un turn de 21 de etaje, în plin centrul Londrei, în apropiere de cartierul financiar al oraşului, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Douăzeci de camioane şi mai mult de 125 de pompieri au fost desfăşuraţi la faţa locului, la ora locală 16.00. Incendiul a fost sub control puţin după ora 19.00. 

 

Aproximativ 60 de persoane au fost evacuate din clădirea care are apartamente şi birouri, după declanşarea incendiului la etajul 17, focul răspândindu-se la balcoanele de la etajele 18 şi 19. 

Pompierii au primit mai multe de 50 de apeluri imediat după izbucnirea incendiului, potrivit comandantului Chris Jenner de la Departamentul de Pompieri din Londra.

"Profesionalismul şi rapiditatea ofiţerilor şi a pompierilor au permis să limităm pagubele materiale şi să evităm pierderi umane", a declarat el. 

O scară de 64 de metri a fost desfăşurată pentru a stinge focul din exteriorul clădirii. 

Cauzele incendiului nu se cunosc deocamdată. 

În iunie 2017, incendiul de la Turnul Grenfell, în vestul Londrei, a provocat moartea a 71 de persoane, între care un bebeluş născut mort, după ce clădirea de 24 de etaje a luat foc ca o torţă, incendiul pornind de la un congelator defect care s+a propagat cu mare viteză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.