Premierul britanic Boris Johnson a anunţat noi restricţii în vederea stopării răspândirii Covid-19, el subliniind că pandemia de coronavirus este cea mai mare ameninţare cu care s-a confruntat Marea Britanie în ultimele decenii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Începând de luni seară, cetăţenii vor putea ieşi din casă doar pentru cumpărături absolut necesare, pentru motive medicale şi pentru a merge la muncă doar dacă este "absolut necesar".

Oamenii au fost avertizaţi să nu se întâlnească cu prieteni sau membri ai familiei cu care nu locuiesc, poliţia are puteri sporite şi poate da amenzi şi dispersa adunări.

Magazinele care nu vând produse esenţiale vor fi închise, la fel ca şi librăriile, locurile de joacă şi sălile de fitness.

Toate adunările cu mai mult de două persoane, excluzând persoane cu care se locuieşte, sunt interzise, la fel ca şi nunţile şi botezurile.

Premierul spus că aceste restricţii sunt sub o "revizuire constantă" şi sunt valabile pentru trei săptămâni.

"Începând din această seară, trebuie să dau poporului englez o instrucţiune foarte simplă - staţi acasă", a declarat Johnson.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.