Ministrul britanic al Educaţiei, Nadhim Zahawi, a anunţat că sunt cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului în spitalele din Marea Britanie, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a precizat că Marea Britanie a mai trăit un astfel de scenariu cu celelalte variante, atunci când au apărut, şi că “foarte curând” Omicrom va deveni varianta predominantă în ţară. Acum o treime din infecţiile de la Londra sunt cu Omicron.

Deşi Omicron este o variantă mai puţin severă decât celelalte, Zahawi a subliniat că este o variantă cu contagiozitate înaltă şi că dacă în Marea Britanie se va ajunge până la sfârşitul lunii la un milion de cazuri, trei zile mai târziu se va ajunge la două milioane de cazuri.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ministrul a precizat că britanicii trebuie să fie convinşi să se vaccineze cu a treia doză împotriva covid-19. “Acum este o cursă între doza booster cu protecţia sa şi varianta omicron”, a conchis Zahawi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.