Manifestanţi s-au adunat vineri la intrarea în sediul BCE - gol de Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor -, la apelul mişcării Attac, pentru a cere un curs mai social şi mai favorabil mediului din partea politicilor monetare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acestor manifestanţi li s-au alăturat alţi manifestanţi, care susţin lupta împotriva modificărilor climatice, din cadrul ”Friday for future”.

”Dacă planeta ar fi bancă, aţi fi salvat-o deja”, denunţa o pancartă.

Aceste manifestaţii au loc în ziua în care Christine Lagarde, fosta directoare generală a Fondului Monetar Internaţional (FMI), a preluat în mjod oficial conducerea Băncii Centrale Eurpene.

O novice în poliici monetare, ea se lansează în contextul în care BCE demarează la 1 noiembrie un nou program controversat de cumpărare de datorii de pe piaţă - "QE", aprobat în septembrie de un Consiliu al Guvernatorilor foarte împărţit în această problemă.

BCE urmează să achiziţioneze obligaţiuni publice şi private în valoare de 20 de miliarde de euro, pentru a susţine economia lipsită de suflu şi o inflaţie lentă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.