Mii de oameni s-au strâns, sâmbătă, la Berna, pentru a-şi arăta susţinerea faţă de Ucraina şi a asculta un mesaj video al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zelenski a apărut pe un ecran uriaş în faţa manifestanţilor şi a rostit un discurs, aşa cum a mai procedat săptămânile trecute în timpul manifestaţiilor din alte oraşe europene.

Preşedintele ucrainean le-a mulţumit elveţienilor pentru susţinere şi a spus că şi-a dorit ca oamenii din ţara sa să trăiască la fel ca elveţienii. “Aşa cum mi-am dorit ca ucrainenii să trăiască la fel ca elveţienii... Vreau şi ca voi să fiţi şi să deveniţi ca ucrainenii. În lupta împotriva răului”.

“Astfel încât să nu mai existe întrebări legate de băncile voastre. Despre băncile voastre. Unde sunt ţinuţi banii tuturor celor care au pornit acest război.

Este dureros şi este greu. Dar este şi o luptă împotriva răului.

Este necesar să fie îngheţate complet toate bunurile acestor oameni şi conturile lor. Este o luptă mare şi voi o puteţi duce.

Vreau să deveniţi ucraineni care simt cum este când sunt distruse oraşe întregi, oraşe paşnice. Distruse la ordinele celor cărora le place să trăiască în comunităţi – diferite, europene, în comunităţile voastre, în frumoasele comunităţi elveţiene.

Care se bucură de proprietăţi în ţara voastră.

Ar fi corect ca ei să fie privaţi de acest privilegiu. Să fie privaţi de ce iau ei de la noi”, a mai afirmat Zelenski.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.