Manifestaţia extremei-dreapta de la Boston s-a încheiat fără incidente majore, în timp ce contramanifestaţia este încă în curs, a anunţat Poliţia pe Twitter, precizând că nu s-au înregistrat incidente majore, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Mitingul ‘Liberă Exprimare’ s-a încheiat oficial. Manifestanţii au părăsit (parcul – n.r.) Common” Garden, au anunţat forţele de ordine.

Între timp, numeroşi contramanifestanţi se află încă în Common Garden, iar mai mulţi lideri ai mişcărilor antinaziste iau cuvântul

Forţele de ordine s-au împins uneori cu manifestanţii din ambele tabere. Opt persoane au fost reţinute, dar nu este clar dacă erau militanţi de extremă-dreapta sau contramanifestanţi.

De asemenea, protestatari din ambele tabere au ţipat unii la alţii.

Mii de oameni s-au strâns sâmbătă în centrul Bostonului : unii de extremă-dreapta, susţinând supremaţia rasei albe şi cerând anularea drepturilor civile ale celorlalte rase, alţii care se opun acestei teorii.

În pofida opoziţiei primarului din Boston şi a unei părţi a populaţiei, autorităţile au autorizat reuniunea extremei-dreapta, pentru a apăra libertatea de exprimare a manifestanţilor.

Mitingurile au venit la o săptămână după ce mişcări similare la Chalottesville, în Virginia, au degenerat în violenţe grave. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.