Sute de manifestanţi din Los Angeles au închis miercuri după-amiază o porţiune din Hollywood Boulevard, într-un protest prin care le-au cerut lui Joe Biden şi parlamentarilor americani să ceară o încetare imediată a focului în Gaza.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În inima Hollywood-ului, de-a lungul străzilor mărginite de palmieri, în apropiere de Ripley's Believe It or Not! şi de Walk of Fame, protestatarii au fluturat steaguri palestiniene şi au ţinut pancarte - "Nu în numele nostru" şi "Lăsaţi Gaza să trăiască".

Peste 1.000 de persoane s-au adunat în ploaie, inclusiv un grup care a organizat un sit-in la intersecţie, cu flori în mână şi tricouri pe care scria "Evreii spun încetarea focului acum", sub privirile turiştilor.

"Cerem încetarea crimelor şi întoarcerea ostaticilor!", a spus un vorbitor. "Încetaţi focul acum!".

Demonstraţia, organizată de grupurile Jewish Voices for Peace Los Angeles şi IfNotNow LA, a urmat unor mari adunări în SUA, în Washington DC, New York şi Seattle, la începutul lunii.

Protestatarii au pledat pentru încetarea focului în conflict, precum şi pentru încetarea ajutorului militar american acordat Israelului, pe fondul numărului tot mai mare de morţi în acest război.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.