Zeci de manifestanţi furioşi pentru incendiul de la Grenfell Tower, soldat cu cel puţin 30 de morţi, au intrat cu forţa în Primăria din Kensington and Chelsea, relatează Sky News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestanţii flutură pancarte şi postere şi strigă “Vrem o anchetă” şi “Vrem dreptate”.

Potrivit presei, protestul pare spontan.

Printre altele, oamenii cer ca cei rămaşi fără locuinţe să fie cazaţi în acelaşi cartier. Într-un răspuns scris, autorităţile au afirmat că cei vizaţi vor fi găzduiţi “pe plan local, pe cât posibil, dar este posibil să avem nevoie de ajutor din partea celor mai apropiate cartiere”.

A doua cerere a manifestanţilor este să fie alocale fonduri pentru ajutarea celor afectaţi, atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung.

„Deja alocăm fonduri pentru efectele imediate resimţite de toţi cei afectaţi”, a răspunsConsiliul Local.

Protestatarii vor şi o listă cu oamenii din Grenfell Tower. “Aceasta nu este o chestiune care să ţină de Consiliul (local – n.r.), ci de medicul legist, poliţie şi alte servicii de urgenţă”, se subliniază în textul pregătit de autorităţi.

Directorul de comunicare al Consiliului Local a dat asigurări că se va strădui să afle numărul exact al locatarilor până la sfârşitul zilei de vineri.

Sute de manifestanţi s-au strâns vineri în faţa Primăriei şi Consiliului Local Kensington, pentru a cere dreptate după incendiu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.