Insula Malta a fost afectată la rândul ei de noul coronavirus, un prim caz pozitiv fiind descoperit la o persoană de origine italiană, în vârstă de 12 ani, a anunţat sâmbătă ministrul maltez al Sănătăţii Chris Fearne, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adolescenta a sosit marţi de la Roma, după o călătorie în nordul Italiei, unde se află cele mai multe cazuri din peninsulă. Primele simptome au apărut joi. Tânăra italiană, sora sa şi părinţii au fost spitalizaţi într-o unitate aflată în carantină.          

Autorităţile sanitare caută să afle parcursul adolescentei şi al familiei sale şi să găsească persoanele cu care au avut contact de la întoarcerea în insula din Mediterana.                

Situată la 95 de kilometri la sud de Sicilia şi la 290 nord-est de Tunisia, Malta are 483.530 de locuitori pe 316 kilometri pătraţi, fiind cea mai mică ţară din Uniunea Europeană şi cea mai dens populată.                

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.