Centrul comercial din Sydney care a fost scena unui atac înn urma căruia şase persoane au fost ucise şi altele rănite se va redeschide vineri pentru cumpărători, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şase persoane au fost ucise în atacul de sâmbătă de la Westfield Bondi Junction. Două persoane sunt în continuare la terapie intensivă.

Securitatea şi prezenţa Poliţiei vor fi sporite la redeschiderea centrului comercial, a anunţat Scentre Group, care operează centrele comerciale Westfield din Australia şi Noua Zeelandă.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Mall-ul va fi deschis joi pentru o "zi de reflecţie a comunităţii" pentru a permite oamenilor să îşi prezinte omagiile. La faţa locului vor fi puse la dispoziţie servicii de consiliere.

"Este o zi de comemorare şi pentru a ne prezenta respectul faţă de ceea ce s-a întâmplat aici şi faţă de victimele tragediei care s-a întâmplat aici", a declarat Elliott Rusanow, directorul executiv al Scentre Group.

"Este o recunoaştere a faptului că lucrurile nu revin imediat la normal", a adăugat acesta.

Grupul Westfield Group va întări securitatea în toate centrele sale comerciale, a mai anunţat Rusanow, de exemplu prin obligarea agenţilor de securitate să poarte îmbrăcăminte de protecţie sporită.

Unii comercianţi cu amănuntul vor alege să nu se redeschidă vineri, a spus el: "Va fi alegerea lor când vor face acest lucru".

El a adăugat că tuturor familiilor victimelor li s-a oferit deja posibilitatea de a vizita centrul în care au fost ucişi cei dragi lor şi că unele familii au făcut acest lucru.

Victimele atacului au fost Pikria Darchia, în vârstă de 55 de ani, Ashlee Good, în vârstă de 38 de ani, Faraz Tahir, în vârstă de 30 de ani, Dawn Singleton, în vârstă de 25 de ani, Jade Young, în vârstă de 47 de ani, şi Yixuan Cheng, despre care se crede că are 20 de ani.

Atacatorul Joel Cauchi a fost ulterior împuşcat mortal de către poliţie.

Douăsprezece persoane, inclusiv fetiţa doamnei Ashlee Good, au fost transportate la spital pentru rănile suferite.

Atacul a îngrozit Australia, unde crimele în masă sunt rare.

În urma atacului, guvernul din New South Wales a anunţat o revizuire a armelor pe care paznicii de securitate din locurile aglomerate, cum ar fi centrele comerciale şi spitalele, vor putea să le folosească.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.