O alunecare de teren a acoperit un sat din districtul Rumphi, în nordul statului african Malawi, provocând cel puţin trei morţi, cinci dispăruţi şi zeci de răniţi care au avut nevoie de spitalizare, a declarat, duminică, Poliţia, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Rumphi, Tupeliwe Kabwilo, a declarat că ploile torenţiale care s-au abătut asupra regiunii au provocat catastrofa care a îngropat sâmbătă, la primele ore, un sat aflat între culmile Mphompha şi lacul Malawi.             

Persoanele decedate sunt doi băieţi în vârstă de 12 şi 15 ani şi o femeie în vârstă de 35 de ani, potrivit Poliţiei. Printre cei dispăruţi se află un băieţel de un an şi alţi copii cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani, precum şi două femei cu vârste de 35 şi 46 de ani.

Un responsabil al consiliului din Rumphi, care se afla în zona afectată, a declarat că din punct de vedere rutier aceasta este inaccesibilă pe şosea şi nu poate fi organizată o operaţiune de salvare.

"Blocuri uriaşe de piatră s-au desprins din munţi şi s-au prăvălit asupra satului, victimele fiind îngropate sub un strat mare de pietre şi avem nevoie de un excavator pentru a le putea îndepărta", a declarat Wakisa Mtetete, rsponsabil al consiliului municipal. 

Poliţişti, soldaţi şi personal medical de urgenţă se află deja la faţa locului. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.