Numeroase ţări, printre care Franţa, Olanda, dar şi Statele Unite, şi-au sporit măsurile de securitate după atacurile teroriste de la Bruxelles, soldate cu 32 de morţi şi peste 200 de răniţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul francez de Interne a decis să desfăşoare 1.600 de poliţişti suplimentari la graniţele ţării şi în mijloacele de transport.

La rândul său, Poliţia olandeză a trimis patrule speciale pe aeroporturi şi a înăsprit controalele la punctele de frontieră. Pasagerii care se află pe aeroportul Schiphol din Amsterdam vorbesc despre zboruri întârziate şi o prezenţă masivă a poliţiei. Autorităţile olandeze nu au oferit alte detalii despre viitoare măsuri ce ar putea fi luate, dar menţin nivelul de alertă naţională la "substanţial", cu o treaptă sub cel mai înalt nivel posibil.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Trenurile care fac legătura între Olanda şi ţara vecină Belgia au întârzieri, a declarat pentru Reuters un oficial al companiei feroviare de stat olandeze.

La rândul său, Poliţia germană a sporit măsurile de securitate de pe aeroporturi şi la graniţă, scrie Deutsche Welle. Mai mult, poliţiştii mobilizaţi pe teren au primit “echipamente de protecţie suplimentare”.

Măsuri sporite de securitate au fost luate şi pe aeroporturile şi în locurile publice din Danemarca, Suedia şi Finlanda, scrie Reuters.

Într-un comunicat, Poliţia daneză a precizat că a suplimentat patrulele de pe aeroportul din Copenhaga şi din alte locuri cheie din oraşe.

“Suntem la curent cu ce s-a întâmplat la Bruxelles. Deci veţi vedea mai multă poliţie pe aeroport şi în locurile importante din Copenhaga”, au anunţat forţele de ordine pe Twitter. Autorităţile daneze sunt în alertă sporită din februarie 2015, când doi oameni au fost ucişi într-un atac armat la un eveniment consacrat libertăţii de exprimare şi la o sinagogă din capitala ţării.

“Serviciile de securitate finlandeze şi-au sporit monitorizarea pe aeroportul Helsinki-Vantaa”, a anunţat ministrul finlandez de interne, Petteri Orpo.

Mai multe oraşe americane sunt, de asemenea, în alertă după atacurile de la Bruxelles, scrie CNN. Guvernatorul de New York, Andrew Cuomo, le-a cerut autorităăţilor să “intensifice măsurile de securitate în locurile aglomerate din stat, inclusiv pe aeroporturi, poduri, tunele şi în sistemele de transport public”.

“Siguranţa publică este crucială şi vreau ca locuitorii acestui stat săă ştie că lucrăm toţi partenerii locali şi federali, rămânem vigilenţi şi luăm toate măsurile necesare pentru ca new-yorkezii să fie în siguranţă”, a spus Cuomo într-un comunicat.

Şi pe aeroporturile din Atlanta, Boston, Chicago, Denver, Los Angeles, Miami şi Philadelphia au fost luate măsuri suplimentare de securitate, deşi nu există deocamdată ameninţări cunoscute.

La Washington, numărul patrulelor de poliţie, inclusive al celor susţinute de câini, a fost suplimentat.

În total, trei explozii s-au produs marţi în capitala Belgiei. Cel puţin 32 de oameni au murit, iar alte 230 de persoane au fost rănite în atacurile revendicate de gruparea Statul Islamic.

Presa belgiană a publicat o fotografie cu trei presupuşi terorişti care ar fi comis atentatele de pe aeroport. În poză se vede un bărbat cu haină albă şi pălărie, care ar fi încă în viaţă şi care este căutat de autorităţi.

Ceilalţi doi bărbaţi ar fi fost kamikaze şi au murit în momentul atentatelor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.