Majoritatea pacienţilor internaţi la Secţia de Terapie Intensivă - conectaţi a ventilatoare - a Spitalului al-Shifa din Gaza a murit, din cauza lipsei combustibilului şi oxigenului, declară vineri, telefonic, şeful Secţiei de Arşi de la spital, Ahmad Mofeed Al-Mokhalalati, postului Al-Jazeera, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doctorul Ahmad Mofeed Al-Mokhalalati anunţă că numărul bebeluşilor născuţi prematur aflaţi în spital a scăzut semnificativ.

El subliniază însă că există puţine şanse ca bebeluşii născuţi prematur din spital să supravieţuiască în condiţiile actuale.

Cel mai mare spital din Fâşia Gaza duce o lipsă gravă de materiale de primă necesitate - nu are apă şi electricitate în principalele clădiri ale complexului, declară el.

Din cauza lipsei electrictăţii, operaţiile chirurgicale nu mai au loc, anunţă medicul.

Acest lucru a crescut suferinţa mai ales în rândul copiilor, afectaţi de infecţii interstinale grave - o consecinţă directă a lipsei apei potabile, precizează dr. Al-Mokhalalati.

În pofida faptului că armata israeliană a promis să livreze hrană, cantitatea livrată este larg insuficientă şi corespunde nevoilor a 40% dintre persoanele care se află în spital, anunţă el.

Situaţia de la Spitalul al-Shifa s-a deteriorat după ce armata israeliană a luat cu asalt două clădiri din complexul medical.

Tancuri israeliene erau prezente în continuare vineri la spital, anunţă medicul.

Lunetişti de elită israelieni au fost desfăşuraţi în jurul spitalului - încă un motiv de frică şi incertitudine, anunţă dr. Al-Mokhalalati.

HAMAS: 24 DE MORŢI ÎN DOUĂ ZILE

Pe de altă parte, Ministerul Sănătăţii al Hamas, Ashraf al-Qidreh, a declarat vineri AFP că ”24 de pacienţi” au murit în ”ultimele 48 de ore” la Spitalul al-Shifa, în oraşul Gaza, privat de electricitate.

Aceşti pacienţi au murit ”pentru că echipamente medicale vitale nu maifucţionează din cauza tăierii curentului” în cel mai mare complex spitalicesc din Fâşia Gaza.

Majoritatea spitalelor din Fâşia Gaza nu mai are nicio picătură de carburant cu care sp alimenteze generatoarele.

Spitalul al-Shifa, cel mai important din Fâşia Gaza, a devenit epicentrul confrunătrilor armate la sol între Tsahal şi Hamas.

În noaptea de marţi spre miercuri, armata israeliană, care acuză gruparea islamistă palestiniană de instalarea unui centru de comandament în spital, a lansat ”operaţiuni precise şi ţintite” în acesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.