Mai mult de două treimi dintre alegătorii care au votat marţi pentru candidaţii la Camera Reprezentanţilor nu doresc ca preşedintele Joe Biden să mai candideze pentru un nou mandat în 2024, potrivit rezultatelor unui sondaj la ieşirea de la urne realizat la nivel naţional de Edison Research, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai mult de 7 din 10 alegători independenţi şi aproximativ 9 din 10 alegători republicani au declarat că nu doresc ca Biden să mai fie prezent în campania prezidenţială din 2024. În ceea ce-i priveşte pe alegătorii democraţi, mai puţin de 6 din 10 consideră că el ar trebui să candideze.

Aproape 6 din 10 alegători independenţi au o părere nefavorabilă despre Biden şi aproximativ aceeaşi proporţie dezaprobă activitatea pe care o desfăşoară în calitate de preşedinte.

Doar 1 din 10 alegători democraţi au o părere nefavorabilă despre preşedinte şi ceva mai mulţi dezaprobă prestaţia sa profesională.

În ceea ce-i priveşte pe republicani, părerea lor este aproape unanimă: mai mult de 9 din 10 alegători republicani au o părere nefavorabilă despre Biden şi dezaprobă acţiunile prezidenţiale.

Când vine vorba de fostul preşedinte Donald Trump, două treimi dintre alegătorii independenţi şi mai mult de 9 din 10 alegători democraţi au o părere nefavorabilă despre el. Puţin peste trei sferturi dintre alegătorii republicani au o părere favorabilă.

Alegătorii independenţi reprezintă aproximativ un sfert din electorat, în timp ce alegătorii democraţi sunt aproximativ o treime, iar alegătorii republicani sunt puţin peste o treime din electorat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.