Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat, vineri, cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, despre provocările de securitate, dar şi despre eforturile făcute de autorităţile de la Chişinău pentru consolidarea statului de drept, modernizarea economiei şi asigurarea securităţii cetăţenilor. Antony Blinken a declarat, vineri, că SUA sunt "profund îngrijorate" de eforturile Rusiei de a destabiliza guvernul Republicii Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Antony Blinken: SUA sunt "profund îngrijorate" de eforturile Rusiei de a destabiliza guvernul Republicii Moldova

Preşedinta Maia Sandu l-a întâlnit la Conferinţa de Securitate de la München pe Antony J. Blinken, secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, iar discuţiile dintre cei doi au vizat mai multe subiecte importante printre care şi provocările de securitate, se arată într-un comunicat transmis de Preşedinţia Republicii Moldova.

”Am vorbit despre provocările de securitate cu care ne confruntăm noi şi întreaga regiune dar şi despre eforturile depuse de către autorităţile de la Chişinău pentru consolidarea statului de drept, modernizarea economiei şi asigurarea securităţii cetăţenilor noştri", a spus preşedinta Maia Sandu.

Totodată, ea a mulţumit Statelor Unite pentru ”asistenţa cuprinzătoare” pe care Republica Moldova o primeşte.

”Suntem recunoscători poporului american pentru contribuţia consecventă la dezvoltarea democraţiei, a instituţiilor publice şi pentru sprijinul pe care ni l-a oferit în aceste vremuri complicate pentru a deveni mai rezilienţi economic şi energetic, dar şi mai performanţi în domeniul securităţii", a punctat Maia Sandu. 

Secretarul american de stat Antony Blinken a declarat vineri că SUA sunt "profund îngrijorate" de eforturile Rusiei de a destabiliza guvernul Republicii Moldova, relatează CNN.

"Suntem profund îngrijoraţi de unele comploturi pe care le-am văzut venind din partea Rusiei pentru a încerca să destabilizeze guvernul", a declarat Blinken la o întâlnire cu preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, în marja Conferinţei de Securitate de la Munchen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.