Mai puţin de jumătate dintre italieni vor să rămână în Uniunea Europeană, iar peste două treimi acuză UE că nu-i ajută să facă faţă crizei migraţiei, potrivit unui nou studiu publicat joi de Institutul de cercetare Eurispes, relatează DPA:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit acestei cercetări - Raportul cu privire la Italia 2017 -, 48,8% dintre respondenţi se opun ieşirii din UE, iar 29,5% susţin un referendum asemănător Brexitului.

Însă 71,5% dintre italieni acuză UE că nu-i ajută să facă faţă crizei migraţiei, iar 70,2% că le impune să facă sacrificii economice pe care le consideră incorecte.

Alţi 48,5% dintre respondenţi spun că puterea lor de cumpărare s-a erodat anul acesta, 77,2% afirmă că ştiu persoane care nu pot să-şi acopere nevoile din salarii până la sfârşitul lunii, iar 24,2% se declară săraci.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.