Un pod pietonal de acces la Universitatea Internaţională din Florida (FIU) s-a surpat joi, la Miami, pe o autostradă cu şase benzi şi a ucis mai multe persoane, potrivit preseiamericane care citează poliţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unul dintre constructorii podului, MCM Construction, a confirmat pe pagina de facebook că cel puţin o persoanăa murit şi că mai multe alte persoane au fost rănite.

Potrivit unor imagini transmise de televiziuni, mai multe maşini au fost prinse când s-a surpat podul. O macara imensă şi mai multe ambulanţe erau la faţa locului şi încercau să îndepărteze molozul pentru a evacua răniţii.

Două întreprinderi, MCM Construction şi FIGG Bridge Design, au lucrat împreună la construcţia podului.

Universitatea, care s-a declarat ”şocată şi întristată”, a postat săptămâna trecută, pe Twitter, o înregistrare video a podului acoperit, pe cale de a fi instalat, într-o singură bucată, în urale.

”Acest pod pietonal, unic în genul său, alunecă la loc”, a scris ea, citându-şi preşedintele, Mark B. Rosenberg: ”FIU vrea să construiască poduri şi să asigure securitatea studenţilor săi. Acest proiect ne permite să ne realizăm misiunea”.

Podul, instalat sâmbătă, nu a fost încă deschis publicului şi urma sădea către dormitoare în cale locuiesc studenţi. În imagini nu apar scări de acces.

Potrivit ziarului local "Miami Herald", care a consacrat un articol acestui pod în weekend, lucrarea cântărea 950 de tone şi urma să fie finalizată în 2019.

PROIECT ULTRAMODERN

Universitatea a comunicat că proiectul este estimat la 9,3 milioane de dolari. Imagini de ilustrare pe care le-a publicat prezintă un pod de aproape 100 de metri, ultramodern, pe care sunt instalate bănci, climatizoare şi piste de bicilete.

"Miami Herald" precizează că acesta urmează să fie conectat la wifi. Departamentul Transporturilor a acordat o subvenţie în valoare de peste 11 milioane de dolari în vederea construirii podului.

Din cauza vacanţei de primăvară, studenţii nu au cursuri săptămâna aceasta.

Surparea unui pod rutier peste fluviul Mississippi s-a soldat cu 13 morţi, la Minneapolis, în statul Minnesota, în 2007.

Zeci de vehicule blocate într-un ambuteiaj au căzut, atunci, în fluviu, de la 20 de metri înălţime. Podul, vechi de 40 de ani, avea patru benzi rutiere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.