Papa Francisc a lansat un nou atac contra mafiei, duminică, Ziua comemorării victimelor sale în Italia, descriindu-le drept "organizaţii ale păcatului" care au exploatat pandemia de coronavirus, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mafiile sunt prezente în diverse părţi ale lumii şi exploatează pandemia, s-au îmbogăţit graţie corupţiei", a spus papa după rugăciunea Angelus de duminică. 

Făcând referire la predecesorii săi, el a adăugat: "Sfântul Ioan Paul al II-lea a denunţat cultura lor pentru moarte şi Benedict al XVI-lea a condamnat drumul lor de moarte". 

"Aceste organizaţii ale păcatului, aceste structuri ale mafiei, dau credinţa pe idolatrie, contrar Evangheliei lui Christos. Astăzi, ne amintim de toate victimele şi reînnoim angajamentul contra mafiilor", a adăugat el. 

În septembrie 2018, în timpul unei călătorii în Sicilia unde aducea un omagiu unui preot asasinat în urmă cu 25 de ani de mafie, papa Francisc a declarat că orice membru al mafiei "defăimează prin viaţa sa numele lui Dumnezeu".      

În 1993, Ioan Paul al II-lea le-a cerut mafiilor să renunţe la crime şi sicilienilor să se revolte contra mafiei.                

Asociaţia italiană anti-mafia Libera comemorează de mult timp victimele crimei organizate pe 21 martie, dar această dată a devenit de câţiva ani o zi naţională oficială de comemorare.                

Într-un comunicat, duminică, preşedintele italian Sergio Mattarella a declarat că "a eradica mafia este posibil şi necesar". 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.